Βήμα 3: Σύνδεση της εφαρμογής με τη Σελίδα
Ίσως ακουστεί αστείο, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες που θα συναντήσετε αν δεν είσαστε αρκετά προσεκτικοί, είναι το να βρείτε τη διεύθυνση της εφαρμογής που μόλις δημιουργήσατε. Για να μην ψάχνετε, λοιπόν, καλό είναι να ξέρετε πως το link προς το δημόσιο προφίλ της εφαρμογής σας βρίσκεται στην αριστερή στήλη της οθόνης που ανοίγει εάν πατήσετε το “Edit App”, κάτω από το “Related links” και πρόκειται για το “View App Profile Page”.
Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Αφού επισκεφθείτε το δημόσιο προφίλ της σελίδας σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το “Add to My Page” και από εκεί να επιλέξετε την σελίδα στην οποία θέλετε να προσθέσετε την εφαρμογή.
Αυτό ήταν! Η νέα καρτέλα έχει προστεθεί στη Σελίδα σας και μπορείτε πλέον να τη διαχειριστείτε με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε και όλες τις υπόλοιπες.
Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία μπορείτε να δημιουργήσετε όσες καρτέλες θέλετε. Πηγαίνοντας μάλιστα στις ρυθμίσεις της Σελίδας σας, κάτω από την επιλογή “Manage Permissions” μπορείτε να αλλάξετε την καρτέλα που θα εμφανίζεται πρώτη στους χρήστες που δεν έχουν κάνει ακόμη Like και να προβάλλετε κάποιο δικό σας καλωσόρισμα.
(Ας σημειωθεί ότι λόγω περιορισμού από το ίδιο το Facebook, οι χρήστες που κάνουν Like στη Σελίδα θα βλέπουν στη συνέχεια υποχρεωτικά ως προεπιλεγμένο τον τοίχο της).
Ασφαλώς, οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με μια σελίδα είναι πολλοί και αυτό το άρθρο σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στο να τους παρουσιάσει. Αντίθετα, αυτό που θέλει να πετύχει είναι να σας δώσει μια γενική ιδέα ώστε να βρείτε εύκολα τον δρόμο σας και να κάνετε τα βασικά βήματα που απαιτούνται χωρίς να ταλαιπωρηθείτε. Από εκεί και πέρα, τα πάντα εξαρτώνται από τη διάθεσή σας να το ψάξετε λίγο παραπάνω και, φυσικά, από τις ικανότητές σας στην κατασκευή ιστοσελίδων.
Pingback: Αλλάξτε την εμφάνιση μιας fan page στο Facebook, με το Static FBML