Αν το καλοσκεφτείτε, το Facebook Gifts είναι το επόμενο λογικό βήμα για το Facebook. Μια υπηρεσία που επιτρέπει στα μέλη του κοινωνικού δικτύου να στείλουν στους φίλους τους αληθινά δώρα (που σημαίνει ότι τα πληρώνουν με αληθινά λεφτά) και φέρνει μια επιπλέον άμεση πηγή εσόδων με αρκετές προοπτικές, εάν αξιοποιηθεί σωστά.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Gifts είναι απλός: κάθε φορά που υπάρχει κάποια ιδιαίτερη περίσταση για κάποιον από τους φίλους σας (όπως γενέθλια, επέτειος κ.α.), μπορείτε να του στείλετε ένα πραγματικό δώρο. Το δώρο αυτό μπορεί να είναι ο,τιδήποτε: αρκουδάκια, γλυκά, εκπτωτικά κουπόνια για καταστήματα και πολλά άλλα. Η αποστολή μπορεί να γίνει είτε απευθείας μέσα από τις υπενθυμίσεις γενεθλίων που εμφανίζει το Facebook, είτε από το χρονολόγιο του φίλου και μπορεί να είναι ιδιωτική (ώστε να μείνει μεταξύ σας) είτε δημόσια (οπότε θα δημοσιευθεί στη χρονογραμμή σας).

facebook-gifts-2

Ο φίλος, από την πλευρά του, δηλώνει μόνο την διεύθυνσή του, ενώ η παράδοση του δώρου γίνεται μερικές μέρες αργότερα. Επίσης, μπορείτε να αφήσετε τον φίλο να διαλέξει το χρώμα, το μέγεθος ή την γεύση του εκάστοτε δώρου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής με άλλο προϊόν ίσης αξίας.

image

Προς το παρόν, όπως είναι λογικό, το Facebook Gifts είναι διαθέσιμο μόνο εντός των ΗΠΑ, αλλά αναμένεται να διατεθεί σταδιακά και σε άλλες χώρες. Μάλιστα, υπάρχει ειδική φόρμα επικοινωνίας όπου οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο εγχείρημα, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα τους ως δώρα.

Πηγή: Facebook Newsroom

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Facebook Gifts σας επιτρέπει να στείλετε αληθινά δώρα στους φίλους σας

Comments are closed.