Μπορεί το Google Drive να μην έχει καταφέρει ακόμα να ανησυχήσει το Dropbox αλλά ούτε και να ακολουθήσει την επιτυχημένη πορεία του SkyDrive, δείχνει όμως πως αποτελεί σημαντικό όπλο στη φαρέτρα της Google, η οποία ποντάρει πάνω του. Έτσι, η εταιρεία πραγματοποίησε πρόσφατα πέντε μικρές βελτιώσεις που μπορεί αν τις δούμε κάθε μία ξεχωριστά να μην γεμίζουν το μάτι, αλλά όλες μαζί συντελούν σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα αναβάθμιση.

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές είναι οι εξής:

  • Αναζήτηση ανά άτομο. Ιδιαίτερα βολικό στην περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε το αρχείο που θέλετε αλλά θυμάστε ποιος ήταν αυτός που σας το έστειλε.

meredith_files[1]

  • Προβολή αρχείων του Google Earth. Πρόκειται για την δυνατότητα ανοίγματος, προεπισκόπησης και αλληλεπίδρασης με αρχεία του Google Earth (.kml και .kmz) απευθείας από το Google Drive.
  • Δημιουργία νέων φακέλων κατά την οργάνωση αρχείων (η εικόνα που ακολουθεί τα λέει όλα).

organize[1]

  • Μεταφορά φακέλων με Drag and drop στον Chrome. Εάν χρησιμοποιείτε Chrome μπορείτε πλεον να μεταφέρετε ολόκληρους φακέλους από τον υπολογιστή σας στο περιβάλλον του Google Drive.
  • Αναζήτηση στον κάδο. Κάποιες φορές μπορεί το αρχείο που ψάχνουμε να βρίσκεται στον κάδο ανακύκλωσης επειδή το διαγράψαμε κατά λάθος. Έτσι, τα αποτελέσματα αναζήτησης του Google Drive περιλαμβάνουν πλέον και αρχεία που βρίσκονται στον κάδο ανακύκλωσης της εφαρμογής.

Πηγή: Google Drive Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ