Έχοντας προηγουμένως περάσει από χίλια κύματα, η εφαρμογή του Tweetbot για OS X είναι πλέον διαθέσιμη στο Mac App Store στην καθόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 15,99 ευρώ.  Κι αν θεωρείτε ότι τα 16 ευρώ είναι πολλά για μια εφαρμογή διαχείρισης του Twitter, δεν είστε οι μόνοι, αφού μαζί σας θα συμφωνήσει και ο ίδιος ο συνιδρυτής της Tapbots, της εταιρείας, δηλαδή, που αναπτύσσει το Tweetbot.

Πιο συγκεκριμένα, ο Paul Haddad εξηγεί στο TechCrunch ότι η τιμή της εφαρμογής τους είναι ηθελημένα υψηλότερη από όσο αρχικά σκόπευαν, κυρίως εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει το νέο API του Twitter στον αριθμό των εξουσιοδοτήσεων (tokens) που δικαιούται ένας client. Από τη στιγμή που το όριο αυτό – που ανέρχεται στις 100.000 εξουσιοδοτήσεις – επιτευχθεί, η Tapbots δεν θα μπορεί πλέον να πουλήσει το Tweetbot.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η εταιρεία θέλει να αποθαρρύνει όσους δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιούν συστηματικά την εφαρμογή, ώστε τα tokens να δεσμευθούν από ανθρώπους που ξέρουν τί θέλουν. Από αυτή την άποψη, πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις λογισμικού για το οποίο η φράση «περιορισμένη έκδοση» ταιριάζει γάντι.

Μάλιστα, αν και η τιμή της εφαρμογής διαμορφώθηκε ακριβώς για να είναι αποθαρρυντική για το ευρύ κοινό, οι άνθρωποι του Tweetbot θεωρούν πως οι αφοσιωμένοι χρήστες του θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν, σε σημείο που δεν περιμένουν ότι τα διαθέσιμα tokens θα διαρκέσουν για πολύ.

Στο μεταξύ, πάντως, η εταιρεία προσπαθεί να βρει μια λύση προσεγγίζοντας το Twitter και ζητώντας του να αυξήσει το όριο στο API του.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ