Στην εξαγορά του Wildfire, μιας από τις καλύτερες πλατφόρμες διαχείρισης υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, προχώρησε η Google. Το Wildfire, που εν μέρει έχει χρηματοδοτηθεί από το ίδιο το Facebook, είναι μια επί πληρωμή υπηρεσία που χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως η Amazon, η Sony, η EA και πολλές άλλες, για την διαχείριση και την προώθηση του περιεχομένου τους, καθώς και την διεξαγωγή διαγωνισμών σε όλα τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, από το Facebook, το Twitter και το Google+ έως το LinkedIn, το YouTube και το Pinterest.

Όπως μάλιστα εξηγεί η ίδια η Google, το Wildfire θα ενσωματωθεί σε μια σουίτα ιστοχώρων και εργαλείων που περιλαμβάνουν το Google Analytics, το Admeld και το DoubleClick, με σκοπό να δοθούν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες αλληλεπίδρασης μεταξύ της εταιρείας και των υποψήφιων διαφημιζομένων. Αν και το ακριβές ποσό της αγοράς δεν ανακοινώθηκε, το AllThingsDigital αναφέρει ότι η Google δαπάνησε γύρω στα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Η Google εξαγοράζει το Wildfire

  1. Athena Micropoulou Όντως, ούτε 2 βδομάδες δεν πέρασαν που μιλούσαμε για το Wildfire – γενικά θεωρείται από τις καλύτερες υπηρεσίες στο είδος της και πιστεύω πως η εξαγορά έχει ενδιαφέρον…

Comments are closed.